Batoane proteice facute in casa

Ingredinete:

  • 200 g caise uscate
  • 200 g curmale
  • 100 g migdale
  • 200 g nuci
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 400 g fulgi de ovaz

Aceasta reteta o recomand tutor, este usor de preparat si mereu la indemana, deorece poti lua cu tine acest baton atunci cand mergi in parc sau la serviciu chiar si vara fara riscul ca acesta sa se topeasca.

Poţi folosi orice tip de fructe uscate sau orice tip îndrăgit de nuci, varianta ideală fiind cea în care combini cât mai multe, ca să obţii un baton de casă delicios şi hrănitor. Ai grijă la cât de multe batoane mănânci, pentru că, deşi fructele uscate şi nucile sunt foarte sănătoase, conţin destul de multe calorii şi grăsimi, care pot contribui la depunerea unor kilograme nedorite.

Caisele se vor pune la hidratat pentru 20 minute, apoi inpreuna cu curmalele se vor da in blender cu putina apa pana cand se va obtine o pasta. Pasta obtinuta se va ameseteca bine cu fulgii de ovaz si se va lasa pentru 1 ora. Migdalele si nucile se vor da si ele in blender pentru a fi maruntite(atentie sa nu le marntiti pprea tare).

Se amesteca compozitia obtinuta de fulgi de ovaz curmale si caise cu nucile maruntite si semintele de chia, se amesteca direct cu mainile in asa fel incat compozitia sa fie cat mai omogena.

Pe tava tapetata cu hartie de copt se va pune amestecul si se va da la cuptorul incins la 180 grade pentru 35 minute. Se taie dupa bunul plac si se imparte in cate portii doriti in functie de necesitatea de kalorii a fiecarui!

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *