File de cod impanat cu pesmet

Ingrediente :

  • 400 g file de cod
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 100 g pesmet
  • 3 linguri parmezan
  • patrunjel tocat
  • 2-3 catei de usturoi tocati
  • 1 lamaie
  • vin alb
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita paprika

Codul este cel mai usor de gatit si cel mai gatit peste. Fiind gustos si fara multe oase marunte.

Cuptorul se preincalzeste .

Pe tava tapetata cu hartie de copt se aranjeaza bucatile de cod se ung cu putin ulei, apoi se sareaza si pipareaza dupa gust.

Intr-un bol se amesteca pesmetul, uleiul de masline, 2 linguri de vin alb, suc de lamaie si paprika.Amestecul obtinut se aranjeaza pe fiecare file de cod. Apoi se pune tava in cuptorul preincalzit pentru 25 minute. Serviti cu suc de lamaie.

 

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *