Crema pasticcera

Pentru cea mai fina si simpla crema de vanilie, crema pasticcera este una dintre cele mai apreciate si mai folosite retete din lume.Se foloseste ca umplutura la torturi, la eclere, la difereite prajituri din aluat foietaj.Este delicioasa sub orice forma.

Ingrediente:

Pentru 800 g de crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100g zahar
  • 60 g faina sau 30 g amidon din porumb
  • un praf de vanilie

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert impreuna cu praful de vanile. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana cand se topeste, se adauga apoi faina amestecand bine,

Se adauga treptat laptelle clocotit, amestecand incontinuu. Se pune vasul pe foc,la foc mic, amestecand incontinuu pana cand da in clocot.

Se retrage vasul de pe foc se acopera cu folie alimentara, aceasta are rolul de a proteja crema pentru a nu se forma pelicula tare de asupra.

Daca doriti sa preparati crema cu ciocolata adaugati la final 100 g de ciocolata( neagara, alba , cu lapte) rupta bucati. Dupa 5 minute amestecati bine crema (cand ciocolata este topita). Crema poate fi aromatizata cu lichior sau cu coniac.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *