Castane coapte

Odata cu sosirea sezonului rece, apar si castanele, este vremea sa incingem tigaile si macar odata intr-un an sa ne incantam palatul gurii cu acest deliciu unic.Coacerea castanelor implica o procedura simpla iar gustul castanelor coapte merita toata aprecierea.

Castanele se pun in apa calduta si se lasa 30 minute, astfel se inmoaie coaja iar castanelele se vor cresta si decoji mult mai usor.Cu ajutorl unui cutit se cresteaza castanele pe lungime, astfel evitam ca acestea sa exploadeze in tigaie.Incingem tigaia( de preferat una mai grea mai veche) . In tigaia incinsa se pun castanele si se acopera cu un capac, se lasa 10 minute dupa care se amesteca pentru a le intoarce.Le mai tinem citevai minute apoi oprim focul. Castanele se vor decoji usor daca sunt coapte bine. Daca aveti posibilitatea sa le coaceti in jar nu ezitati sa o faceti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *