Conopida, sanatate in farfurie

Conopida este o leguma inrudita cu varza si brocoli, pe care o conumam in general in mancaruri gatite sau in salate.Fiind o leguma tolerata de catre batrani si copii este delicioasa sub forma de piure sau supa crema.

Conopida este cunoscuta ca fiind un puternic antioxidant, este bogata in vitaminele B1, B2, B3, B6 si B9, Omega 3, vitamina K, vitamina C, fosfor, potasiu si mangan.Printre altele conopida ar fi unul dintre cele mai sanatoase alimente care le poti avea in frigider.

Conopida este ca o bagheta magica atunci cand vine vorba despre mentinerea celulelor sanatoase din organism. Ne ajuta sa eliminam toxinele, sa combatem radicalii liberi, curatand toate sistemele si toate organele de efectele nocive ale mediului, alimentatiei sau mostenirii genetice.

Detoxifierea cu ajutorul conopidei este benefica pentru sistemul digestiv, in special pentru colon si rinichi. Eliminand factorii nocivi care pot deregla digestia, conopida te scapa de constipatie, diaree, indigestie sau arsuri gastrice.

Conopida poseda poprietati antiinflamatorii, aceste efecte benefice se observa in cazul bolilor cardiovasculare, substantele active mentin sanatatea arterelor impiedicand ingrosarea sau rigidizarea acestora.Impiedica formarea cheagurilor de sange, sustine circulatia sanguina catre creier si catre celelalte organe.

O cana de conopida iti asigura 30 % din necesarule de proteine si fibre pentru o zi intreaga!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *