Colacei cu faina de malai si tarate de ovaz

Ingrediente:

  • 1 kg faina alba
  • 1 pahar faina porumb
  • 1 pahar tarate de ovaz
  • 800 ml apa
  • 25 gr drojdie (1 cub)
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline

Intr-un bol se pune zaharul si drojdia, se adauga apa calda si se lasa pentru 10 minute.Faina se da prin sita se pune intr-un bol mare  impreuna cu faina de malai si tarate de ovaz.Se adauga 1 lingura  de sare si se amesteca ingredientele.Dupa 10 minute se adauga drojdia din bol, apoi se adauga apa.Amestecati bine pina cind  se omogenizeaza.La final se adauga uleiul se framinta pina si acesta se incorporeza in aluat, rasturnati aluatul pe masa de lucru si incepeti a framinta bine aluatul.Pentru o textura fina si pufoasa aluatul se framinta cu blindete vreo 10 minute.Apoi se acopera bolul cu folie alimentara si se lasa la loc cald pina cind aluatul isi dubleaza cantitatea.

DSC06469

Dupa ce aluatul a dospit se rastoarna pe masa de lucru si se framinta un pic, apoi se imparte in 4,  dintr-o parte de aluat se fac doua baghete care se pun paralel pe masa, apoi incepeti  sa impletiti rasucind aluatul in sens contrar.

DSC06472

Apoi rotiti aluatul sa se primeasca un colacel.Se aranjeza colaceii in tava si se lasa la loc cal ca sa creasca. Apoi in cuptorul preincalzit la 180  de grade se pune tava cu colaci si se lasa la copt pina cind acestea devin aurii.Cind colacii au devenit aurii se scot si se ung cu galbenus de ou, se mai lasa cinci minute in cuptor. Colacei cu malai si tarite de ovaz absolut deliciosi, ca in copilarie sunt pufosi inauntru si crocanti pe din afara.

DSC06474

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *