DSC06433

Taietei de casa

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • sare

Intr-un bol se pune faina sarea si oul. Se amesteca mai intii cu lingura ingrdinetele sa se prinda intre ele. Apoi se framinta aluatul cu mina.Se framinta bine aluatul trebuie sa fie rigid dar in acelasi timp cu textura fina. Aluatul se lasa 10  minute, apoi cu ajutorul sucitorului se intinde o foaie subtire de aproximativ 2 mm( daca aluatul este prea umed se mai pune faina pe masa de lucru sa nu se lipeasca aluatul de sucitor si sa il intindeti mai bine).

Foia de aluat se lasa un pic  apoi se taie in fisii, fisiile se aranjeaza una peste alta si se tie taieteii( grosimea o alegeti dvs.). Cind taieii au fost taiati se intind intr-un strat pe o hirtie de bucatarie, se adauga proaspeti in zeama(sau se lasa la uscat si se folosesc cind este nevoie.

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *