image-42

Conopida la cuptor cu galbenus de ou

Ingrediente:

  • 1 kg conopida
  • 4 oua
  • 80 gr unt
  • 30 gr pesmet
  • patrunjel
  • 1 lamaie
  • 40 gr cascaval dur
  • sare grunjoasa

Intr-o oala se pune la fiert apa cu sare grunjoasa si sucul de lamaie. Se separa buchetelele de conoipida, se spala si se scurg.Cind apa a ajuns la temperatura de fierbere se adauga buchetelele de conopida si se lasa pentru 10 minute.Intr-o alta oala se pun la fiert ouale, acestea trebuie sa fie tari.Cind conopida a fiert se aseaza buchetele intr-o tava in asa fel incit sa nu fie suprapuse. Cind ouale sunt fierte se pun sub jetul de apa rece se decojesc apoi se taie in jumatate, se alege galbenusul de albus.Albusul se farima cu o furculita si se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

Intr-o tava se pune untul la topit, se adauga pesmetul se lasa pina cind prine culoare(amestecati cu o lingura de lemn).Se adauga pesmetul in tava cu conopida, apoi galbenusul de ou, la sfirsit se presara cascavalul ras. Tava se pune in cuptor pentr 10 minute, se serveste imediat dupa ce a fost scoasa tava din cuptor.

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *