Reteta de clatite

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 200 g faina alba
  • 50 ml ulei de floarae soarelui
  • 1/3 lingurita  sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • putin zahar
  • vanilie

Clatitele sunt preferate de multi dintre noi, indiferent de umplutura care o alegem, in zile de sarbatoare clatitele sunt nelipsite de pe masa.Iubite de cei mici dar si de cei mari va propun astazi reteta clasica  a clatitelor.

Intr-un bol mai adinc se bat cele 4 oua se pune sarea (zaharul se adauga obtional) si se mixeaza putin.Adaugati 100 ml si amestecati bine ca sa se incorporeze mai usor faina Se adauga faina si se amesteca continuu pina cind se obtine un aluat de consitenta smintini mai groase. Amestecati foarte bine ca sa nu fie cocoloase.Laptele se adauga in 2-3 etape si se amesteca foarte bine pina cind acesta s-a incorporat complet iar aluatul are consistenta lichida asemeni unei smantani,( atentie sa nu fie prea lichid astfel va fi greu sa coaceti clatitele).Apoi se toarna 50 ml ulei, scortisoara si vanilie se amesteca bine .

Tigaia pentru clatite se pune pe foc, se incalzeste bine si se unge cu un pic de ulei. Se toarna cite jumatate polonic cu aluat in tigaie, aluatul se ditribuie uniform se coc clatitele la foc mediu pe o parte si pe alta.Se servesc cu umplutura preferata.

dsc05800

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *