Ciuperci marinate rapid

20161220_103831ingrediente

  • 500 g ciuperci champignon
  • 60 ml otet
  • 120 ml ulei
  • 3 catei usturoi
  • 10 boabe piper negru
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 frunze dafin

Ciupercile se spala bine (alegeti ciperci nu foarte mari),  cipercile care sunt mai mari se taie in jumatate cele mici se lasa intregi.Se pregateste marinata astfel: intr-o cratita se amesteca otetul, uleiul, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Usturoiul se zdrbeste cu presa.Se adauga ciercile in marinata si peste acestea se adauga si usturoiul.Cratita se pune la fiert, cind se ajunge la punctul de fierbere se lasa 5 minute la foc( daca este putin lichid nu va ingrijorati deoarece ciupercile vor lasa destula apa in scurt timp). Se pun ciupercile in borcan si se lasa sa se raceasca, apoi se dau la frigider pentru 4 ore. Ciupercile sunt gata pentru a fi servite.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *