Tort dietic cu morcovi

INGREDIENTE

  • 500 g morcov
  • 1 mar
  • 1 lingurita ghimbir
  • 500 g faina integrala
  • 1/2 cana miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite praf de copt
  • un pic de sare
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 2 ou
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri miere
  • 250 ml lapte degresat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 250 g crema de briza degresata
  • 1 lingura de indulcitor praf
  • 1 lingura esenta de vanilie

Intr-un bol se pun morcovul, marul si ghimbirul care au fost date prin razatoare.Separat se amesteca ingredientele uscate faina, miezul de nuca, sortisoara praful de copt sarea si coaja de portocala.Intr-un alt bol se amesteca ingredientele lichide cele 2 ou , ulei, miere, lapte, apa si vanilie.

Se amesteca morcovul cu ingredientele lichide, apoi se adauga si ingredientele uscate. Intr-o tava se pune intreaga compozitie obtinuta.Tava se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora, verificati cu ajutorul scobitorii daca torta este gata.Se lasa bine sa se raceasca aproximativ 1 ora, apoi se pregateste topping-ul, se bate bine crema de brinza cu indulcitorul si vanilia.Cu crema de brinza se acopera torta.Cind ai pofta de ceva dulce poti servi cu incredere acest tort dietic cu morcovi.

dsc06355

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *