Chec cu glazura de ciocolata

Ingrediente pentru blat

  • unt si faina pentru tapetare tavii de copt
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 250 g faina
  • 4 oua
  • vanilie
  • sare
  • 250 g zahar
  • 250 g unt moale
  • 100 ml lapte

    ingrediente pentru glazura

    • 60 g ciocolata cu lapte
    • 60 g frisca lichida

Intr-un bol se amesteca untul moale,  un pic de sare, zahar si vanilie, pina cind se obtine o crema omogenizata, se adauga cite un ou, se amesteca pina cind se omogenizeaza unul cite unul.Faina se amesteca cu 1/2 pachetel praf de copt.Faina se incorporeza adaugid cite un pic si  amestecind in permanenta.

Se incinge cuptorul la 180 grade.Tava pentru copt se unge bine cu unt pe toata suprafata si pe margini, se adauga  faina si se agita tava pentru ca faina sa acopere toata suprafata tavei care a fost unsa cu unt, intoarceti tava pe masa de lucru pentru a indeparta excesul de faina.In tava se adauga aluatul pentru chec.Se pune in cuptor pentru 40 minute, dupa ce s-a copt se lasa inca 10 minute in cuptor sa se odihneasca.Se scoate checul din cuptor si se lasa sa se raceasca, intre timp se pragateste glazura.Ciocolata se pune intr-un bol, in cuptorul cu microunde se lasa  30 secunde pentru a se topi, se amesteca cu frisca lichida pina cind o obtineti  pasta omogenizata si se adauga peste chec.

 

Acest delicios chec cu glazura de ciocolata este ideal pentru a aduna intreaga familie  in jurul mesei la o gustare dulce si un ceia caldut.

dsc06238

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *