Chiftele pentru Hamburger cu carne de vita si cu dovlecel

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita
  • 150 g dovlecel
  • 80 g ardei rosu
  • 20 g pesmet
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita piper negru
  • 1 lingura sare

Se pregatesc toate  ingredientele pentru chiftele. Carnea de vita se toaca( daca este deja tocata se pune intr-un bol) dovlecelul se taie marunt sau se da prin razatoare. Dovlecelul se adauga in bol alaturi de carnea de vita, aredeiul se toaca marunt si se adauga  celorlalte ingrediente dupa preferinta se adauga usturoi(daca preferati fara usturoi nu-l adaugati in amestecul pentru chiftele). Se adauga patrunjel, chimen si pesmet.

dsc06087

Toate ingredientele se amesteca bine se sareaza si se pipareaza.Dupa ce toate ingredientele pentru chiftele au fost amestecate suficient bolul se acopera cu pelicula alimentara si se pune in frigider pentru 1 ora.Dupa ce a trecut 1 ora se formeaza chiftelele, de aproximativ 6 cm ∅, grosimea poate fi pina la 2 cm sau se pot face mai subtiri aceste chiftele cu carne de vita si dovlecel.dsc06097

Se pune gratarul pe foc mare se unge cu ulei de masline, cind s-a incins suficient se pun chiftelele, se coc cite 4 minute. Chiflele se taie in jumatate se prajeste partea din mijloc pe gratar, se unge cu ketchup, se pun 2 frunze de salata , 1 chiftea, 1 lingurita maioneza, citevai felii de ceapa( se poate si fara, dupa preferinta) 1 felie rosie, alte 2 frunze de salata si o lingurita ketchup se acopera cu partea de sus a chiflei. Hamburger cu carne de vita si dovlecei,  este gata pentru a fi servit.

dsc06123

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *