Cartofi acordeon cu bacon

ingrediente

  • 6 cartofi
  • 100  g bacon
  • ulei de masline
  • boia
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Se spala bine cartofii si se curata de coaja (e bine sa alegeti cartofi lunguieti si de marime medie) apoi se taie felii dar nu definitiv( sub forma de acordeon).Intre feliile de cartofi se introduce bucati de bacon.Pentru fiecare cartof se pregateste folie de aluminiu pentru a fi infasurati in aceasta.Intr-un bol se amesteca 2 linguri ulei de masline, sare, piper si patrunjel tocat marunt. Cu acest amestec se ung cartofii si se infasoara in folie.dsc05884

Se dau la cuptorul prencalzit la 220 grade pentru 50 minute(daca cartofii sunt mari este nevoie de mai mult timp ca acestea sa se coaca).Apoi se indeparteaza folia iar cartofii se lasa in coptor pina cind s-au rumenit.Cartofii acordeon sunt deliciosi si usor de preparat, se servesc calzi cu smintina si salata la alegere. .

dsc05904

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *