Costite de porc caramelizate

Ingrediente

  • 700 g costite de porc
  • ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita boia
  • cimbru
  • sare
  • piper

sos pentru costite

  • 250 ml vin rosu sec
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingura miere
  • sare

preparare

Sarea, piperul,zaharul si cimbrul se amesteca.Costitele de porc se spala in apa rece apoi se zvanta.Intr-o tava se pune folie de aluminiu si se aranjeaza in ea costitele de porc cu partea ce are mai multa  carne in sus ,se ung cu ulei de masline dupa care se condimenteaza cu amestecul care a fost preparat inainte.In timp ce se prepara sosul costitele de porc se pun in frigider.dsc05759

Pentru prepararea sosului se amesteca vinul, mierea, otetul si un pic de sare.Se pun la fiert 5 minute.Se toarna sosul obtinut peste costite, acestea se acopera cu folie de aluminiu iar tava se da la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 1 ora si 30 minute.Dupa acest  timp se scoate din cuptor ,sosul se pune intr-o craticioara care se aseaza la foc potrivit, se fierbe sosul  pina cind se ingroasa.Cu sosul ingrosat se ung costitele se dau la cuptor pentru 10 minute ca sa prinda crusta caramelizata.Cind acestea au devenit maronii sunt gata pentru servit.

dsc05771

POFTA BUNA!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *