Paine cu faina integrala

Ingrediente:

  • 500 g faina integrala
  • 250 g faina alba
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie

dsc05688

Se pregatesc ingredientele.Intr-un bol se amesteca 2 linguri faina, zaharul, drojdia si putina apa calda, se lasa pentru 10 minute.Apoi se adauga faina, lingurita de sare si apa ramasa, se amesteca bine pina cind se prind intre ele, la sfirsit se adauga ulei de masline(acesa face piinea mai pufoasa).Se rastoana aluatul pe masa de lucru si se framinta cu blindete cam 10 minute, pina cind acesta se uniformizeaza.

dsc05705

Dupe ce aluatul a fost framintat se pune in bol, bolul se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit pentru o ora.Dupa ce aluatul a dospit se mai framinta un pic .Se imparte aluatul in 2 si se fac 2 paini, se aseaza in tava si se lasa sa creasca bine. In cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius se pune painea pentru 1 ora.

dsc05749

Cind painea este gata se rastoarna pe un fund se inveleste cu un prosop si se lasa sa se raceasca, painea racita astfel devine moale.
POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *