Spaghete cu cirnaciori proaspeti

1 ceapa
200 ml suc de rosii
300 gr spaghete
40 gr cascaval ras
300 gr cirnaciori
sare
piper negru macinat
ulei de masline
patrunjel

dsc05609
Se pregatesc ingredientele, se indeparteaza pielea de pe cirnaciori formind boturi mici, ceapa se curata se spala si se toaca marunt.Mai intii se pregateste sosul pentru spaghete,intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se adauga ceapa.Aceasta din urma se caleste pina cind devine aurie, apoi se adauga cirnaciori pentru ai rumeni.Cind cirnaciorii sunt bine rumeniti se adauga sosul de rosii si piper negru (sare se adauga dupa preferinta deoarece cirnaciorii si sosul de rosii sunt deja sarati) , se lasa la foc mic pina cind sosul se ingroasa.

dsc056141

Pentru preparare spaghtelor intr-o oala se pun 3 litri de apa si o lingurita de sare, atunci cind apa ajunge la temperatura de fierbere se adauga spaghetele, acestea se fierb conform timpului scris pe ambalaj, in cazul spaghetelor alese de mine au fost nevoie de 9 minute.Atunci cind sunt gata se scurg in sita si se tin un pic sub jetul de apa rece.

Pentru a fi servite spaghetele se amesteca cu sosul obtinut mai sus se presara cascvalul ras si patrunjelul.

dsc056231

POFTA BUNA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *